Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS ]

01. 11. 2022. 23:55 >> 23:54

AKCIJA POLICIJE

Uhapšen vođa italijanske mafije u Argentini

Argentinska federalna policija uhapsila je na periferiji Buenos Ajresa Karmina Alfonsa Majorana, vođu italijanske Ndrangete, saopštila je bezbjednosna agencija, čime je okončana višegodišnja potraga.

Karmin Alfonso Majorano, 68-godišnji vođa italijanske mafije uhapšen je prošle srijede u gradu Gernika u provinciji Buenos Ajres, navodi se u saopštenju. Međunarodne vlasti optužile su Majorana, rođenog u Italiji, da je obavljao operacije trgovine drogom i oružjem između Latinske Amerike i Evrope.

Interpol smatra Ndrangetu jednom od najvećih i najmoćnijih kriminalnih organizacija na svijetu".

Za Majoranom je 2015. izdat međunarodni nalog za hapšenje, a Interpol je 2020. pokrenuo akciju koordinacije za uklanjanje kriminalne grupe.

"Ndrangeta se uspostavila u Argentini prije nekoliko godina", navodi se u policijskom saopštenju, a tvrdi se da djeluju u tandemu sa albanskom mafijom u Evropi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније