Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

П.Р. [ Beta ]

18. 11. 2022. 21:09 >> 21:08

RUSIJI ZABRANjENO UČESTVOVANjE

Kremlj: Istraga pada malezijskog aviona nije nepristrasna

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov izjavio je danas da Moskva žali što joj je zabranjeno da učestvuje u istrazi pada malezijskog aviona u Ukrajini jula 2014. i smatra da zato istraga nije bila nepristrasna, prenosi TASS.

Holandski sud je u četvrtak u odsustvu osudio na doživotni zatvor dva državljanina Rusije i jednog proruskog separatistu iz Ukrajine za ubistvo 298 osoba, poginulih prilikom obaranja malezijskog aviona iznad Ukrajine 2014.

Četvrti optuženi, državljanin Rusije, oslobođen je zbog nedostatka dokaza na suđenju održanom na aerodromu Šiphol, odakle je oboreni avion poletio 17. jula 2014.

Sud je naveo da je Moskva 2014. imala punu kontrolu nad samoproglašenom Donjeckom Narodnom Republikom na istoku Ukrajine, teritorijom pod kontrolom proruskih separatista, odakle je na avion ispaljen projektil sistema "Buk".

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je ranije saopštilo da je holandski sud "ignorisao principe nepristrasne pravde zbog trenutne političke situacije" i time "nanio ogroman udarac reputaciji cijelog holandskog pravnog sistema".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније