Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.L.B. ]

22. 11. 2022. 11:04 >> 11:15

U NUKLEARNOJ ELEKTRANI

Iran počeo proizvodnju uranijuma 60 odsto čistoće

Iran je počeo da proizvodi obogaćeni uranijum od 60 odsto čistoće u podzemnoj nuklearnoj elektrani Fordo kao odgovor na nuklearnu rezoluciju Ujedinjenih nacija, izvijestili su danas zvanični mediji.

Potez Irana tumači se kao unapređenje nuklearnog programa, a obogaćivanje uranijuma na 60 odsto čistoće je samo jedan tehnički korak udaljen od nivoa oružja sa 90 odsto čistog uranijuma.

Stručnjaci za neproliferaciju upozoravali su poslednjih mjeseci da Iran sada ima dovoljno 60 odsto čistog obogaćenog uranijuma za najmanje jednu nuklearnu bombu.

Iran proizvodi uranijum 60 odsto čistoće u svom nuklearnom postrojenju Natanz u centralnom Iranu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније