Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS ]

22. 12. 2022. 23:43 >> 23:52

HAPŠENjE

Najtraženiji narko-diler u Aziji izručen Australiji

Najtraženiji narko diler u Aziji, poznatiji kao "azijski El Čapo", izručen je danas Australiji, gdje mu potencijalno preti doživotna kazna. Hapšenje Ce Ći Lopa bilo je poznato kao operacija "Kungur". Ova policijska operacija koju je predvodila australijska policija, uključila je oko 20 agencija širom kontinenata.

Ce Ći Lop, šef jedne od najvećih svjetskih narko organizacija po nazivu "Sindikat Sem Gor", optužen je da je rukovodio operacijom trgovine ilegalnih droga vrijednom više milijardi dolara. Operacija je obuhvatila nekoliko zemalja azijsko-pacifičkog regiona, od Japana do Novog Zelanda.

Za samu organizaciju "Sindikat Sem Gor" kaže se da je vrijedna više milijardi dolara i tereti se za najveći procenat trgovine ilegalnih droga širom Azije. 

Optužbe Australije odnose se na navodne operacije organizacije od 2012. do 2013. godine kada je metamfetamin u vrijednosti od 4,4 miliona australijskih dolara prokrijumčaren u zemlju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније