Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1 ]

07. 01. 2023. 19:40 >> 19:37
1

RUSIJA

Stradao još jedan tajkun blizak Putinovom režimu

Bivši čelnik ruske regije Dagestan Magomed Abdulajev poginuo je u nakon što je na njega naletio automobil. Radi se o poslednjem slučaju zagonetnih smrti osoba koje su bile bliske režimu ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Ruski mediji javljaju da je pomenuti tajkun prelazio izvan obilježenog pješačkog prelaza, a smrt je potvrdila i služba za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Kao rezultat nesreće, pješak je prevezen u bolnicu. Tu je preminuo zbog teških tjelesnih povreda“, piše u saopštenju iz Ministarstva.

Abdulajev je poslednji u dugom nizu istaknutih osoba bliskih režimu Vladimira Putina koji su od početka rata u Ukrajini preminuli pod sumnjivim okolnostima.

Ruski mediji javljaju da je bio blizak prijatelj bivšem ruskom predsjedniku i premijeru Dmitriju Medvedevu, jednom od najradikalnijih ljudi iz Putinovog kruga. Abdulajev je na čelu Dagestana bio od 2010. do 2013. godine, kada je predsjednik Rusije bio Medvedev, budući da Putin po ruskom ustavu tada nije mogao da osvoji još jedan predsjednički mandat.

Osim toga, Abdulajev i Medvedev poznavali su se iz studentskih dana na Državnom univerzitetu. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније