Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

11. 01. 2023. 11:11 >> 11:07

KINA

Strani političari koji podržavaju Tajvan se igraju vatrom

Kina je ponovo priprijetila da će napasti Tajvan i upozorila da se strani političari koji komuniciraju sa vlastima tog ostrva "igraju vatrom".

"Pozivamo zemlje da prestanu da šalju pogrešne signale separatističkim snagama za nezavisnost Tajvana i prestanu da se igraju vatrom po pitanju Tajvana", rekao je danas novinarima portparol kineske Kancelarije za poslove Tajvana Ma Sjaoguang.

Dodao je da je Kina i u novoj godini posvećena "čuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta" i "razbijanju zavjera za nezavisnost Tajvana".

Tajvan se od Kine, koja ga ne priznaje kao državu, odvojio 1949.

"Zlonamjerna podrška nezavisnosti Tajvana među antikineskim elementima u nekoliko stranih zemalja namjerna je provokacija", rekao je portparol.

Kina je zbog niza posjeta stranih političara Tajvanu posljednjih mjeseci, počela da sprovodi vojne vježbe kao demonstraciju moći.

Ove nedjelje, tajvanska vojska organizuje vježbe sa ciljem da uvjeri javnost u svoju sposobnost da se suprotstavi kineskim prijetnjama, piše AP.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније