Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/ M.L.B. ]

12. 01. 2023. 10:37 >> 10:32
1

IZVJEŠTAJ HJUMAN RAJTS VOČ

Pomoć Ukrajini da bude primjenjena i u drugim zemljama

Međunarodna nevladina organizacija Hjuman rajts voč (Human Rights Watch) sa sjedištem u Londonu ocijenila je danas u godišnjem izvještaju da međunarodna pomoć Ukrajini zbog ruske invazije treba da bude primijenjena i u drugim zemljama gdje se krše ljudska prava.

U izvještaju na više od 700 stranica, navode se kršenja ljudskih prava 2022. godine u svijetu posebno u Kini, Avganistanu, Iranu, Etiopiji i Ukrajini.

"Zbog rata u Ukrajinu, u svijetu se upalilo svjetlo za međunarodni odgovor i posvećenost međunarodnoj pravdi", izjavila je za Frans pres v.d. rukovodioca te organizacije Tirana Hasan.

Organizacija je navela da su ruske snage u Ukrajini izvor ogromnog kršenja ljudskih prava posebno civilnog stanovništva. Dodala je da pozdravlja brzinu reagovanja Međunarodnog krivičnog suda, koji je pokrenuo istrage, kao i sankcije Rusiji koju su uvele Evropska unija, SAD i Velika Britanija.

"Nikada u istoriji nijesmo vidjeli tako koordinisan međunarodni odgovor", rekla je Hasan i dodala da takav odgovor treba da bude i za slične situacije u drugim zemljama, gdje su prijavljenja kršenja ljudskih prava.

Hasan je navela kršenje ljudskih prava u regionu Tigraj u Etiopiji, u Kini prema muslimanskoj manjini, u Iranu gdje vlasti guše proteste, i u Avganistanu gdje se krše prava žena.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније