Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Мина [ R.B. ]

12. 02. 2023. 20:42 >> 20:37
1

STOTINE HILjADA NA PROTESTU

Španski medicinari izašli na ulice: Uništavate nam sistem

Stotine hiljada španskih zdravstvenih radnika protestovalo je danas u Madridu protiv konzervativne regionalne uprave koju optužuju za uništavanje javnog zdravstvenog sistema.

Vlada u Madridu je godinama meta kritika, naročito od početka pandemije 2020. godine, zbog nedovoljno zaposlenih u bolnicama i centrima primarne zdravstvene zaštite, prenosi Slobodna Evropa.

Demonstranti kažu da je na djelu uništavanje javnog zdravstvenog sistema i da se favorizuju privatne zdravstvene ustanove.

Demonstranti su ispunili gradski centar, pjevali i mahali zastavama. Jedan demonstrant je napravio lutku Isabel Dijaz Ajuso, desno orijentisane liderke regionalne uprave u Madridu, sa Pinokijevim nosom.

U Španiji su regionalne vlasti odgovorne za veliki dio budžeta za zdravstvo.

Iz regionalne uprave procijenjeno je da se na ulicama Madrida okupilo 250 hiljada ljudi, a organizatori protesta navode da je došlo milion ljudi.

Ajuso je odbacila optužbe da njena administracija uništava javni zdravstveni sistem u korist privatnog sektora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније