Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

А.М. [ Beta ]

15. 02. 2023. 18:28 >> 18:22

KOBNI PUT KA SAD

Najmanje 39 migranata poginulo u Panami, autobus pao sa litice

Najmanje 39 migranata je poginulo, a dvadesetak je povrijeđeno u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći na zapadu Paname kada se njihov autobus survao sa litice u provalije, rekle su tamošnje vlasti.

Zvaničnici za sada ne saopštavaju nacionalnost putnika, ali se zna da ih je u autobusu bilo 66 i da su prethodno prošli kroz izuzetno opasni Darijenski prolaz na putu od Kolumbije do Paname.

Panamska vlada uobičajeno premješta migrante, koji su se probili kroz Darijenski prolaz, u kamp kraj granice sa Kostarikom na suprotnoj strani Paname.

Samira Gozaine, direktorka panamske Nacionalne službe za imigracije, rekla je da je vozač, kako se čini, promašio ulaz u sklonište za migrante i kad je pokušao da se okrene i vrati nazad na autoput, autobus se suduraio da drugim autobusom i sletio sa litice.
Ovo je najgora nesreća sa migrantima u Panami u posljednjih najmanje 10 godina.

Broj migranata koji prolaze kroz Panamu na putu ka SAD skočio je posljednjih godina, i svi oni rizikuju živote prolaskom kroz Darijenski prolaz.

Prošle godine, gotovo 250.000 migranata prošlo je kroz gustu Darijensku džunglu punu otrovnih zmija, pauka i insekata, ali i kriminalnih grupa - što je dvostruko više nego prethodne godine.

U januaru 2023. godine, više od 24.000 migranata, mahom Haićana i Ekvadoraca, prošlo je kroz Darijen, kažu panamske vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније