Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

27. 02. 2023. 17:14 >> 17:08

"ORDEN PRIJATELjSTVA"

Putin odlikovao američkog glumca Stivena Sigala

Ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao je danas američkog glumca Stivena Sigala, bivšu holivudsku zvijezdu koja je posljednjih godina postala aktivni branilac ruskog predsjednika, a odnedavno i njegove ofanzive na Ukrajinu.

Putin je potpisao ukaz kojim se glumcu dodjeljuje "Orden prijateljstva" za "veliki doprinos razvoju međunarodne kulturne i humanitarne saradnje", navodi se u dokumentu objavljenom na zvaničnom pravnom sajtu ruske vlade.

Specijalista za aikido Stiven Sigal (70) bio je jedna od zvijezda američkih akcionih filma 1980-ih i 1990-ih.

Kako je njegova karijera jenjavala, glumac rodom iz Lansinga u Mičigenu postepeno se približavao autoritarnim liderima, uključujući šefu Kremlja.

Sigal je 2016. dobio je ruski pasoš iz ruku Vladimira Putina, uz zadržavanje američke nacionalnosti. Od tada glumac živi u Rusiji, čak se pridružio jednoj nacionalističkoj partiji 2021. godine.

Glumac je u avgustu otputovao je u istočnu Ukrajinu kako bi se sastao sa liderom proruskih separatista u Donjecku, Denisom Pušilinom i pružio mu podršku.

Zatim je posjetio zatvor Olenivka, u blizini Donjecka, gdje su desetine ukrajinskih zatvorenika poginule u eksploziji ovog ljeta.

Za 70. rođendan Vladimira Putina u oktobru, Sigal je snimio video snimak podrške ruskom predsjedniku, kojeg je nazvao "jednim od najvećih svjetskih lidera".

"Zaista se nadam i molim se da dobije podršku, ljubav i poštovanje koje mu je potrebno. I da se sve trenutne nevolje brzo završe i da ćemo živeti u miru u svijetu", rekao je Sigal.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније