Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

22. 06. 2023. 21:38 >> 21:39
1

RESTRIKTIVNE MJERE EU

I Russia Today obuhvaćena novim paketom sankcija

Televizija Russia Today biće sankcionisana novim paketom restriktivnih mjera Evropske unije protiv Rusije, piše u odluci u koju Radio Slobodna Evropa ima uvid.

Kako se saznaje iz diplomatskih izvora, EU je poslala i zvanično pismo svim enitetima, uključujući i RT Balkan, kojim se obavještava da će ovaj entitet biti dodat na listu imena subjekata i entieta koji se sankcionišu. Osim RT Balkan, na listi medija koji se snakcionišu su i četiri medijske platforme: ‘Oriental Review’, ‘Tsargrad’, ‘New Eastern Outlook’i ‘Katehon’.

Restriktivne mjere protiv pet medija pod ruskom kontrolom će stupiti na snagu 1. oktobra 2023. godine.

Russia Today Balkan je počela sa onlajn emitovanjem na srpskom jeziku u novembru 2022. godine, više od pola godine nakon početka rata u Ukrajini kada je EU uveliko uvodila sankcije.

Zemlje Evropske unije saglasile su se danas o novom paketu sankcija Rusiji zbog rata protiv Ukrajine.

Švedska, koja trenutno predsjedava EU, saopštila je da taj paket uključuje mjere koje imaju za cilj da se spriječe zaobilaženje sankcija, kao i liste kažnjenih osoba. Ovaj 11. paket uključuje mjere čiji je cilj suzbijanje zaobilaženja sankcija i dodavanje novih imena na popis sankcionisanih.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније