Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ A.B. ]

25. 06. 2023. 12:01 >> 12:05

OBAMA

"Vijest dana je podmornica, a ne 700 utopljenih migranata"

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama uporedio je medijsko izvještavanje o potonuloj podmornici Titan sa viješću o stotinama migranata koji su se utopili nakon što im se čamac prevrnuo u Mediteranu.

Obama je u intervjuu za Si En En govorio o, kako je kazao, „ekonomskom aspektu demokratije“ na koji se mora obratiti pažnja i naveo kao problem „sramotnu nejednakost“.

„Trenutno imamo 24-časovno medijsko pokrivanje podmornice koja je tragično izgubljena na dnu mora. Istovremeno, kod obale Grčke imali smo 700 mrtvih ljudi, migranata koje je neko izgleda krijumčario. I bilo je u vijestima, ali nije bilo tako dominantno“, rekao je Obama.

Bivši predsjednik Amerike smatra da je to ukazuje koliko ljudi imaju različite šanse u životu.

„Veoma je teško da održite demokratiju kada imate ogromnu koncentraciju bogatstva“, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније