Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

03. 07. 2023. 21:02 >> 21:01
1

ZBOG SAKAŠVILIJA

Zelenski odlučio da protjera gruzijskog ambasadora u Ukrajini

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da će protjerati gruzijskog ambasadora u znak protesta zbog bivšeg predsjednika Gruzije Mihaila Sakašvilija, takođe ukrajinskog državljanina.

"Zatražio sam danas od Ministarstva spoljnih poslova da pozove gruzijskog ambasadora, obavijesti ga o našem protestu i zamolim ga da napusti Ukrajinu u roku od 48 sati", napisao je Zelenski u Telegramu.

Nekoliko gruzijskih televizijskih kanala danas je emitovalo slike Sakašvilija na kojima se vidi da je veoma smršao.

Sakašvili (55) je tokom saslušanja putem video linka, izgledao vidno mršav.

"Apsolutno nevin čovhek se drži u pritvoru", rekao je Sakašvili kojem se sudi za "zloupotrebu položaja", optužbu koju on odbacuje.

Njegovi ljekari su rekli da je Sakašvili izgubio oko 60 kilograma u zatvoru i da pati od trovanja teškim metalima, gubitka tjelesne težine i mišićne mase.

Sakašvili je predvodio Gruziju od 2004. do 2013. godine, prije nego što je otišao u egzil na osam godina u inostranstvo. Živio je najviše u Ukrajini, gdje je stekao državljanstvo te zemlje i imao političke odgovornosti.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније