Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1 ]

29. 07. 2023. 20:40 >> 20:43
3

BEOGRAD I KRALjEVO

Novi protest "Srbija protiv nasilja"

U Beogradu se, nakon masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu, održava 13. protest "Srbija protiv nasilja". Okupljanje se održava ispred Narodne skupštine. Istovremeno, protesti se održavaju i u Kraljevu, 12. put zaredom.

Kako je ranije najavljeno, protestna šetnja kretaće se od Narodne skupštine do Republičkog javnog tužilaštva, što je najkraća ruta do sada.

Kako su rekli tehnički organizatori protesta, dio javnosti je revoltiran što se vrhovna javna tužiteljka Zagorka Dolovac sve ove godine nije oglašavala o ključnim aferama koje su potresale vlast Aleksandra Vučića, kao što su Savamala, Krušik, slučaj "helikopter" i drugi.

Oni su takođe dodali da su svjesni da će na ovim protestima biti manje ljudi, jer je sezona godišnjih odmora, ali da žele da "održe plamen“ do 19. avgusta, kada smatraju da će protesti ponovo postati masovniji, prenose reporteri N1.

Istovremeno, u 19 časova počeli su protesti "Kraljevo protiv nasilja“, 12. po redu. 

Protestna šetnja stigla je do zgrade BIA u Kraljevu, gdje se obratila studentkinja Maša Kolaković, a na samoj zgradi napisali su "Vi da odete, deca da nam se vrate".

Građani će nakon protesta nastaviti ulicama grada i vratiti se na početno mesto, Trg srpskih ratnika.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније