Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ A.B. ]

31. 07. 2023. 09:33 >> 09:47

BRITANSKI LIST "EKONOMIST"

Beč i dalje najbolji grad za život

Beč je i dalje najbolji grad za život na svijetu, dok se Beograd nalazi na listi gradova čiji su rezultati najviše poboljšani 2022. godine, pokazuje EIU, indeks britanskog lista „Ekonomist”.

Prema ovom indeksu, prijestonica Austrije ima 98,4 poena od mogućih 100 poena, dok je Kopenhagen na drugom mjestu, a iza njega su Cirih, Ženeva i Helsinki.

Zanimljivo je da se Beograd nalazi na listi gradova čiji su rezultati najviše poboljšani 2022. godine. Prijestonica Srbije je u 2022. godini ostvarila napredak od 4,6 poena.

Na listi evropskih gradova u kojima je ostvaren najveći napredak nalaze se Bukurešt, Bratislava, Varšava i Štutgart.

Sa druge strane, Edinburg, glavni grad Škotske, pao je za čak 23 mjesta na listi svjetskih gradova, više nego bilo koji drugi grad.

Istovremeno, na osnovu EIU indeksa, nazadovanje u kvalitetu života je zabilježeno Londonu koji je pao za 12 mjesta.

Na dnu liste evropskih gradova je Kijev, „što je posljedica ruske agresije na Ukrajinu”, navodi „Ekonomist”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније