Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Beta ]

07. 08. 2023. 22:00 >> 22:05

DRŽAVLjANI SENEGALA

Marokanska mornarica izvukla tijela pet migranata kod obala Zapadne Sahare

Marokanska mornarica izvukla je pet tijela migranata, svi državljani Senegala, i spasila 189 ljudi posle potapanja njihovog broda kod Gergerata, u Zapadnoj Sahari, saopštio je danas vojni izvor.

Pored pet izvučenih tijela, 11 migranata je bilo u "kritičnom stanju" i prebačeno je u bolnicu u Dahli, u Zapadnoj Sahari, rekao je vojni izvor marokanskoj novinskoj agenciji MAP.

Brod sa migrantima krenuo je u subotu ilegalno iz zemlje, koja se nalazi južno od Maroka, u nastojanju da stigne do Kanarskih ostrva i Španije.

Spaseni migranti među kojima je i jedna žena prebačeni su u nedelju u luku Dahla da bi marokanska žandarmerija mogla da sprovede važeće administrativne radnje, naveo je vojni izvor.

Najmanje 13 senegalskih migranata umrlo je sredinom jula kada se njihovo plovilo potopilo kod marokanske obale.

Poslednjih nedelja pojačana je aktivnost kretanja sa sjeverozapadne afričke obale ka Kanarskim ostrvima, mjestu ulaska u Evropu u Atlantskom okeanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније