Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 03. 2013. 17:45 >> 17:38

FORBSOVA LISTA

Najbogatije žene svijeta "vrijede" 5,4 triliona

Na ovogodišnjoj Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu nalazi se i 138 žena. Broj bogatih žena na listi je povećan u odnosu na prošlu godinu, kada ih je bilo 104.

Najbogatija žena na svijetu je devedesetogodišnja Lilijan Betankur, čiji je udio u kozmetičkom gigantu L'Orealu 30 odsto, i čije se bogatstvo procjenjuje na 30 milijardi dolara. Odmah nakon nje na listi se nalazi Kristi Volton, koja je od supruga nasiljedila udio u „Wal-Martu“, sa procijenjenim bogatstvom od 28,2 milijarde dolara.

Nove milijarderke na listi su američka modna dizajnerka Tori Burč i ekonomistkinja iz Hong Konga Polijana Ču.

Ukupno bogatsvo svih žena na Forbsovoj listi iznosi 5,4 triliona dolara, što je najviše do sada, dok je u 2012. iznosilo 4,6 triliona. Prosjek godina najbogatijih žena je 66.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније