Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS ]

21. 08. 2023. 15:41 >> 15:57

POKRENUTA ISTRAGA

Službenik kineske Vlade špijunirao za CIA

Kineske vlasti otvorile su istragu protiv zaposlenog u vladi te zemlje, identifikovanog samo po prezimenu Hao, zbog navodne špijunaže u korist američke CIA, saopštilo je Ministarstvo državne bezbjednosti Kine.

Navodi se da je 39-godišnji Hao bio špijun Ministarstva, i da ga je CIA regrutovala dok je studirao u Japanu.

Navodno je neimenovani američki zvaničnik razvio dobre odnose sa Haom tako što ga je izvodio u restorane, slao mu poklone i finansirao pisanje istraživačkog rada.

Haoa je zatim upoznao sa kolegom za koga se ispostavilo da je oficir CIA, a koji ga je nagovorio da se vrati u Kinu i radi za američku obavještajnu agenciju.

Hao je, navodno, pristao, potpisao sporazum o špijunaži sa SAD i prošao obuku. Po povratku u Kinu, Hao je dobio posao u Ministarstvu i navodno se više puta sastao sa agentima CIA kako bi ''pružio obavještajne podatke i prikupio sredstva za špijunažu''.

Si-En-En navodi da je saopštenje Ministarstva uslijedilo 10 dana nakon što je isto ministarstvo objavilo da je drugi kineski državljanin špijunirao za CIA i da je navodno regrutovan za vrijeme studija u Italiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније