Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ. [ Beta ]

25. 08. 2023. 09:03 >> 09:03

REAKCIJE

Pentagon: Prigožin vjerovatno ubijen, nema dokaza da je avion oboren

Ništa ne upućuje na to da je raketom zemlja-vazduh srušen avion u kojem je, kako se sumnja, bio vođa ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin, saopštio je Pentagon.

Američka vojska ne raspolaže "nikakvom informacijom o tome da je raketa zemlja-vazduh" prouzrokovala pad aviona u srijedu, izjavio je portparol Pentagona Pet Rajder, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Informacije o upotrebi takvog oružja su "netačne", dodao je.

General Rajder je rekao da ne može iznositi informacije o uzrocima nesreće koja je predmet nagađanja. Ali SAD misle, "oslanjajući se na određen broj faktora, da je (Prigožin) vjerovatno ubijen".

Niko od putnika nije preživio, ali ruske vlasti još nisu zvanično proglasile smrt komandanta grupe Vagner, jer tijela još nisu identifikovana.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin govorio je juče o prošlosti svog bivšeg saveznika i rekao da ga je pratila "teška sudbina".

Putin, u prvom obraćanju nakon pada aviona, izrazio je saučešće porodici Jevgenija Prigožina.

Istražitelji su juče pregledali krhotine privatnog aviona koji je pripadao grupi Vagner, a koji se srušio na letu za Sankt Peterburg iz Moskve.

Nije bilo preživjelih, a na spisku putnika bio je i Prigožin, koji je tačno dva mjeseca ranije vodio kratkotrajnu pobunu protiv ruske vojske, navodi RSE.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније