Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

08. 09. 2023. 15:39 >> 15:39

ŠEF RUSKE DIPLOMATIJE

Lavrov stigao u Indiju na samit G20

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je danas stigao u Nju Delhi u Indiju gdje će predvoditi rusku delegaciju na samitu G20 najvećih svjetskih ekonomija pošto ruski predsjednik Vladimir Putin ne dolazi.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je ove nedjelje najavilo da će Lavrov govoriti na dvije plenarne sjednice samita, u subotu i nedjelju, i da nije predviđeno učešće Putina video-vezom.

"Radimo blisko sa svim zemljama članicama G20, boreći se protiv pokušaja da se svi humanitarni i ekonomski problemi u svijetu objašnjavaju isključivo 'sukobom u Ukrajini'", rekao je Lavrov uoči dolaska u Nju Delhi.

Saopšteno je da je on ponovio stav da su rat u Ukrajini "izazvali i dalje izazivaju Amerikanci na štetu evropske bezbjednosti".

"Zemlje članice G7 (prije svega SAD, Velika Britanija, Njemačka i Francuska) vrše pritisak na Indiju, tražeći da se njihovi jednostrani pristupi situaciji s Ukrajinom izraze u dokumentima koji će biti usvojeni na samitu G20", dodaje se u ruskom saopštenju.

Podjele zemalja G20 povodom geopolitičkih pitanja, a posebno zbog rata u Ukrajini, komplikuju sastavljanje zajedničkog saopštenja, navodi agencija Frans pres.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније