Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 04. 2014. 13:34 >> 13:34
2

ŠTAJNMAJER OCIJENIO

"Ne vidim Ukrajinu u NATO-u"

Šef njemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer ne vidi nikakvu perpektivu, odnosno, mogućnost za ulazak Ukrajine u NATO, prenijeli su danas njemački mediji.

 

"Put za članstvo (Ukrajine) u NATO ja ne vidim", rekao je Štajnmajer i dodao da on, međutim, može da zamisli jednu tješnju saradnju sa Kijevom u okviru komisije NATO-Ukrajina.

Trojica ministara - Štajnmajer, francuski šef diplomatije Loran Fabijus i poljski Radoslav Sikorski žele, kako prenose njemački mediji da se na večerašnjem skupu šefova diplomatije zemalja, članica NATO, založe za tješnju saradnju sa Ukrajinom. 

"Vajmarski trougao" je formiran 1991. godine, kao neformalni susret bivšeg njemačkog šefa diplomatije Hansa- Ditriha Genšera, tadašnjeg ministra inostranih poslova Francuske Rolana Dime i njihovog poljskog kolege Kšištofa Skubiševskog i u godinama prelomnih događaja na evropskoj političkoj sceni, ova trilaterala je, kako se navodi, dovela do bliže saradnje Francuske, Njemačke i Poljske.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније