Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 04. 2014. 12:49 >> 12:49

SAUDIJSKA ARABIJA

Raste broj zaraženih virusom MERS

Saudijske vlasti saopštile su danas da je registrovano 11 novih slučajeva zaraze virusom bliskoistočnog respiratornog sindroma (MERS), a da je među oboljelima i jedno 13-godišnje dijete.

 

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je, prema posljednjim podacima, registrovano 272 slučaja zaraze širom zemlje, a broj umrlih porastao je na 81.

Većina novooboljelih registrovana je u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, i zapadnom gradu Džedanu.

Jedan slučaj registrovan je u Meki, svetom islamskom gradu koji svake godine posjeti više miliona vjernika iz čitavog svijeta.

Saudijski ministar zdravlja Abdulah al Rabijah smijenjen je sa funkcije, a vršilac dužnosti ministra zdravlja Adel Fakih, inače ministar rada, obećao je potpunu transparentnost infromacija o ovoj bolesti.

Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je ranije da je obaviještena o 243 laboratorijski potvrđena slučaja u svijetu, uključujući 93 sa smrtnim ishodom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније