Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

01. 12. 2023. 08:44 >> 08:46
1

NjUJORK TAJMS

Izrael znao više od godinu dana da Hamas planira napad bez presedana

Izraelski zvaničnici su dobili Hamasov plan o napadu bez presedana na Izrael više od godinu dana prije upada od 7. oktobra, ali su smatrali da takav scenario nije realan, piše Njujork tajms na osnovu uvida u tajna dokumenata.

Izraelska vojna obavještajna služba došla je u posjed dokumenta palestinskog islamističkog pokreta Hamas na oko 40 stranica u kojem se detaljno opisuje veliki napad poput onog koji su ekstremisti izveli 7. oktobra u Izraelu, piše u izdanju američkog dnevnika od četvrtka.

U ovom dokumentu, koji je kružio u obavještajnim krugovima pod kodnim nazivom "Zid Jerihona", nije naveden datum mogućeg napada, već su precizirane tačke vezano za izraelski bezbjednosni sistem i napade na gradove i vojne baze.

U dokument se navode planovi o raketnom napadu, dronovima koji uništavaju sigurnosne kamere i sistem odbrane, zatim borcima koji paraglajderima, automobilima i pješice prelaze na izraelsku stranu.

Međutim, "nije bilo moguće utvrditi" da li je ovaj plan odobrilo rukovodstvo Hamasa i šta bi on mogao da znači u stvarnost, navodi se u internom dokumentu izraelske vojske u koji je Njujork tajms imao uvid.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније