Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

А.Б. [ Portal RTCG ]

04. 12. 2023. 16:48 >> 16:52

SKANDINAVIJA

Prosječna plata u Norveškoj više od 4.600 eura

Naprednija je od Švedske i od Danske, koje zajedno sa njima čine bogati “trio” sjeverne Evrope, a odskače i od Finske.

Međutim, nijesu samo građani manje razvijenih zemalja ti koji prepoznaju benefite Norveške, jer je sve više Finaca koji se sele u Norvešku u potrazi za boljom zaradom.

Prema aktuelnim podacima, zaključno sa drugim kvartalom 2023. godine, prosječna zarada u Norveškoj iznosi 54.000 kruna mjesečno, odnosno oko 4.650 eura.

Ranije, njihova destinacija bila bi Švedska, ali to više nije slučaj.

Migracija Finaca u Norvešku, gdje se godinama iseljavalo oko 400 do 500 ljudi, uglavnom je bila znatno niža u poređenju sa Švedskom, gdje bi se godišnje preselilo do 2.000 finskih državljana, prenosi Poslovni dnevnik.

Međutim, “sada je njima Norveška mnogo interesantnija zbog boljih plata”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније