Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 05. 2014. 12:30 >> 12:31
2

BILD TVRDI

CIA i FBI savjetuju Kijev

Ukrajinsku vladu u Kijevu savjetuje na desetine agenata američke centralne obavještajne službe (CIA) i Federalnog istražnog bira (FBI), piše njemački "Bild".

 

Ovi obavještajci, navodno po nalogu američke vlade, treba da pomognu Kijevu da okonča pobunu na istoku zemlje i izgradi funkcionalnu bezbjednosnu strukturu, navodi list pozivajući se na izvore iz njemačkih bezbjednosnih krugova.

Američki agenti, međutim, ne učestvuju neposredno u borbama ukrajinskih vlasti sa proruskim snagama na istoku Ukrajine, već je njihova aktivnost ograničena na prijestoni Kijev.

Agenti FBI pritom pomažu vlastima u Kijevu i u borbi protiv organizovanog kriminala tako što recimo, kako piše list, jedna grupa istražitelja FBI specijalizovana za finansijske provJere navodno ispituje imovinu bivšeg ukrajinskog predsJednika Viktora Janukoviča.

BIJela kuća je prošlog mJeseca potvrdila da je direktor CIA Džon Brenan boravio u Ukrajini, navodeći da se radilo o rutinskoj posJeti šefa američke tajne službe.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније