Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ Politika.rs ]

07. 01. 2024. 21:24 >> 21:24
1
Čitaj mi:

GODIŠNJICA NAPADA

Direktor lista "Šarli ebdo": Rane još nijesu zarasle

Direktor redakcije francuskog satiričnog nedeljnika "Šarli ebdo" Loran Suriso poznatiji kao Ris izjavio je danas da poslije devet godina od terorističkog napada na list, "rane još nijesu izliječene”.

"Devet godina poslije napada 7. januara 2015. godine, to je i dalje prisutno (u našim glavama). Rane nijesu izliječene i zaista ne postoji pravi lijek. Ranije sam mislio da će vremenom neke stvari izblijedjeti. U stvari nije tako, to je još prisutno. Tako je sa svim ljudima koji su žrtve terorizma i nasilja”, rekao je Ris za Frans info. 

U tom napadu na redakciju ubijeno je 12 ljudi među kojima poznati novinari i karikaturisti. Posle toga je oformljen pokret solidarnosti za slobodu izražavanju u Evropi, sa skupovima na kojima su okupljeni nosili transparente "I ja sam Šarli”.

Braća Šerif i Said Kuaši su 7. januara 2015. godine upali u redakciju satiričnog lista u Parizu gdje su ubili 12 poznatih novinara i karikaturista uzvikujući da su osvetili proroka.

Prethodno je list, koji tvrdi da nema dlake na jeziku, da mu ništa nije sveto i da sve može da bude tema satire, objavio broj sa karikiranim likom proroka Muhameda.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније