Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Politika.rs ]

09. 01. 2024. 16:35 >> 16:36
Čitaj mi:

ANALIZE POKAZALE

Njemačka industrija u padu šesti mjesec zaredom

Njemačka industrijska proizvodnja neočekivano je opala tokom novembra, čime su naglašeni problemi sa kojima se suočava najveća privreda u Evropskoj uniji.

Proizvodnja se smanjila za 0,7 odsto u odnosu na oktobar, navodi „Blumberg”.

Riječ je o šestom mjesecu zaredom da je došlo do pada, koji je iznenadio analitičare tog portala, pošto su oni previđali rast od oko 0,3.

Nemačka je 2023. najvjerovatnije završila u recesiji, prvom od vremena pandemije virusa korona, dok analitičari pokušavaju da utvrde da li se njemačka ekonomija smanjila drugi kvartal zaredom.

Proizvođači, koji predstavljaju kičmu njemačke privrede, muče se sa visokim cijenama energenata, visokim kamatnim stopama i ekonomskom usporenju u Kini.

Podaci su objavljeni dan nakon informacija da su narudžbine u fabrikama manje nego što je očekivano.

Dodatno, njemačka vlada se suočava sa ograničenjima kada je riječ o novim investicijama, dok su željeznički radnici u štrajku, prenosi RT Balkan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније