Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina ]

24. 01. 2024. 16:37 >> 16:37
Čitaj mi:

Irska avio-kompanija

Ryanair otvara pet novih baza u Španiji

Irska avio-kompanija Ryanair namjerava da otvori pet novih baza u Španiji i uveća broj putnika do kraja decenije 40 odsto, saopštili su predstavnici menadžmenta.

"Cilj ove grupe je da poveća putnički promet prema Španiji s prognoziranih 55 miliona EUR u ovoj godini, na 77 miliona eura", rekao je jedan od direktora Eddie Wilson i upozorio da su uslov za ostvarivanje tog cilja konkurentne cijene na španskim aerodromima.

Izvršni direktor grupe, Michael O'Leary, sastao se sredinom januara sa španskim premijerom Pedrom Sanchezom i obećao u sljedećih sedam godina investicije od oko pet milijardi EUR, prenose Nezavisne novine.

Prošle sedmice španski ministar saobraćaja, Oscar Puente, najavio je da je povećanje taksi operatera aerodroma Aena od 4,09 odsto od marta “gotova stvar”, ali je naglasio da će i dalje biti niže nego u periodu prije pandemije.

Wilson je kazao da je Ryanair odlučio da ulaže u Španiju, jer je trebalo da takse budu podignute tek u sezoni 2026/2027.

"Odluka o uvećanju naknada četiri odsto, prema našem mišljenju, treba da bude poništena, jer su španskim regijama neophodni podsticaji, što bi uvećalo broj turista tokom svih 12 mjeseci u godini, a ne samo tokom sezone na primorju", dodao je Wilson.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније