Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Tanjug ]

31. 01. 2024. 15:33 >> 15:34
Čitaj mi:

URAGAN INGUN

Norvešku bi mogla da pogodi najjača oluja u posljednje tri decenije

Vlasti u Norveškoj upozorile su da bi tu zemlju mogla da pogodi najmoćnija oluja u posljednje tri decenije i pozvale ljude da ostanu u zatvorenim prostorijama.

Oluja koju su norveški meteorolozi nazvali „Ingun”, centralnu Norvešku trebalo bi da zahvati danas oko podneva, prije nego što se sjutra pomjeri ka sjeveru.

Očekuje se da će uraganski vjetrovi, dostizati brzinu od 126 do 180 kilometara na čas, saopštila je lokalna policija. Aviokompanije i trajektne linije, predviđaju da će doći do prekida u njihovom saobraćaju.

Vlasti su izdale crveno upozorenje, najvišeg nivoa, za oblast oko grada Trondhajma, kao i za Lofotska ostrva, sjeverno duž obale na Arktiku, prenosi AP pozivajući se na list VG.

Očekuje se da će oluja pogoditi isto područje kao i novogodišnji uragan 1992. godine, što je bila jedna od najjačih oluja u istoriji Norveške.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније