Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Aljazira ]

06. 02. 2024. 07:57 >> 07:58
Čitaj mi:

obilne padavine i jaki vjetrovi

Oluja u Kaliforniji odnijela nekoliko života

Obilne padaline i jaki vjetrovi paralizirali su dijelove američke savezne države Kalifornije, a prema dosadašnjim izvještajima, nevrijeme je odnijelo živote nekoliko ljudi.

Vlasti su dosad izvijestile o troje umrlih od posljedica oluje.

U blizini grada Sacramenta, muškarca je udarilo drvo koje je palo u njegovom dvorištu i kasnije je preminuo od povreda.

U nedjelju su dvije osobe također smrtno stradale od pada drveća u sjevernoj Kaliforniji, prema izvještajima američke televizije CNN.

Oluja, koja je na početku bjesnila na području San Francisca, u ponedjeljak je putovala južnije i stigla do Santa Barbare i Los Angelesa, prenijela je Hona, pozivajući se na dpa.

Vanredno stanje u nekoliko okruga
Obilna kiša izazvala je odrone, poplavila ceste i paralizirala snabdijevanje strujom. Nacionalna meteorološka služba upozorila je na udare vjetra do 96 kilometara na sat.

Guverner Kalifornije Gavin Newsom već je u nedjelju upozorio na “ozbiljnu oluju s opasnim i potencijalno opasnim posljedicama” i proglasio vanredno stanje za nekoliko okruga.

Razlog obilnih oborina je vremenski fenomen nazvan “atmosferska rijeka”. Nacionalna meteorološka služba u Las Vegasu rekla je da se radi o “koncentriranom kanalu vlage koji potječe iz suptropa, prenoseći vlagu i obilne padavine u srednje geografske širine”.

Budući da vlažne zračne mase koje pogađaju Kaliforniju uglavnom dolaze iz tropskih morskih regija u Pacifiku oko Havaja, poznate su i kao “Ananas ekspres”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније