Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

N1 [ R.B. ]

06. 03. 2024. 13:53 >> 13:52
Čitaj mi:

OBAVEZE U VATIKANU

Papa Franjo i dalje bolestan, umjesto njega čitao pomoćnik

Papa Franjo u srijedu je rekao da još boluje od prehlade nakon što je ponovno ograničio svoje obraćanje na sedmičnoj audijenciji na Trgu Svetog Petra i dopustio pomoćniku da pročita pripremljeni tekst.

Papa je okupljenom mnoštvu rekao da je razlog to što je "još uvijek prehlađen" zbog čega ne može “dobro čitati”.

Papa (87) u posljednje dvije sedmice ima zdravstvene probleme zbog čega je morao otkazati neke angažmane i izbjegavati čitanje nekih govora.

Vatikan je 24. februara saopštio da boluje od blage gripe.

Prošle sedmice Franjo je nakratko posjetio bolnicu u Rimu radi CT-a, a u subotu je rekao da ima bronhitis.

Papa je takođe delegirao čitanje pomoćniku na prošlosedmičnoj opštoj audijenciji koja se održala u zatvorenom prostoru, dok je audijencija u srijedu održana na otvorenom.

Papa Franjo, koji ima problema s hodanjem, stigao je na Trg svetog Petra u svom posebno dizajniranom vozilu poznatom kao papamobil, što je i uobičajeno, a do svog je sjedišta stigao hodajući sa štapom.

Reuters navodi da se činio dobro raspoloženim.

Papa se u subotu sastao s njemačkim kancelarom Olafom Šolcom, dok je u nedjelju ponovno apelovao da se završi rat u Gazi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније