Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 07. 2014. 22:29 >> 22:34

PREDLOG DŽONA KERIJA

Izrael odbio humanitarno primirje

Izrael je večeras odbio predlog američkog državnog sekretara Džona Kerija o primirju u Pojasu Gaze i najavio širenje napada.

Izraelski ministar odbrane kazao je da bi Izrael uskoro mogao da proširi područje operacije u pojasu Gaze i to značajno.

Izjava ministra Moše Jalona objavljena je nakon što je američki Keri objavio da Izrael odbija saradnju za postizanje primirja.

Izvor iz Jalonovog ministarstva navodi da je on govorio izraelskim trupama da moraju biti 'spremni na naređenje o širenju područja napada u Gazi', javlja AP.

'Bezbjednosni kabinet je jednoglasno odbio predlog američkog državnog sekretara Džona Kerija o primirju', dodaje televizijska mreža koja navodi da će članovi kabineta nastaviti razgovor o tome.

Cijelog dana su, inače, trajali diplomatski pregovori kako bi se postiglo 'humanitarno primirje' u ratu Izraela i palestinskog pokreta Hamas u Gazi.

Kako navodi izraelska televizija, vlada Benjamina Netaniahua traži da izraelska vojska ostane u Pojasu Gaze kako bi nastavila uništavanje 'jurišnih tunela' koje je Hamas kopao čak i u vrijeme primirja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније