Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 10. 2014. 23:00 >> 22:58

NIGERIJSKA VOJSKA

Ubijeno 25 pripadnika Boko Harama

Najmanje 25 osumnjičenih pripadnika grupe Boko Haram ubijeno je u sukobima s nigerijskom vojskom, dok je ova grupa ubila pet civila u drugom dijelu Nigerije, saopštili su vojni izvori i svjedoci.

Zvaničnik nigerijske vojske, koji je tražio da ostane anoniman, kazao je da su pripadnici Boko Harama pokušali u nedjelju kasno uveče da uđu u grad Damboa, na sjeveroistoku Nigerije, ali da ih je vojska u tome spriječila.

 

 

"Naši pripadnici su iz vatrenog oružja ubili 25 pobunjenika koji su htjeli da uđu u Dambou i pokrenu novi talas terora u gradu koji je ionako u ruševinama", rekao je vojni zvaničnik.

S druge strane, kako je javila britanska agencija, očevici su rekli da su u odvojenim sukobima pripadnici grupe Boko Haram ubili pet civila u gradu Gavi, koji se nalazi u blizni Damboe.

Dogovor o prekidu vatre 

Damboa, grad u blizini granice s Kamerunom, već mjesecima je središte žestokih sukoba pobunjenika i nigerijske vojske, podsjeća Rojters.

Organizacija Boko Haram je naročito aktivna na sjeveroistoku Nigerije.

Procjenjuje se da su u napadima ove organizacije stradale hiljade ljudi, a poznata je po napadima na zabačena sela i njihovom spaljivanju, podmetanju bombi po crkvama i kidnapovanju učenica iz škola i internata.

Nedavno je nigerijsko rukovodstvo objavilo da je postiglo dogovor s Boko Haramom o prekidu vatre.

Ujedinjene nacije su u maju stavile Boko Haram na listu terorističkih organizacija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније