Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 11. 2014. 10:13 >> 10:11
2

POLICAJAC VILSON

"Ubio bih crnog tinejdžera ponovo"

Policajac Daren Vilson, koji je u avgustu u gradu Fergusonu iz pištolja ubio nenaoružanog crnog tinejdžera Majkla Brauna, izjavio je u intervjuu televizijskoj stanici ABC Njuz da mu je savjest čista i da bi ponovo uradio isto.

Vilson je rekao da se, prije nego što je potegao oružje i pucao na Brauna, bojao za svoj život, prenijela je agencija AFP.

 

 

- Razlog zašto mi je savjest čista je to što znam da sam ispravno obavljao svoj posao - rekao je Vilson u svojoj prvoj izjavi za javnost od incidenta koji se dogodio 9. avgusta.

- Ne mislim da je to nešto što će me proganjati. To je nešto što se prosto dogodilo - naveo je policajac, kojem je to bio prvi put da je upotrijebio oružje na radnom mjestu. 

Na pitanje novinara da li bi se isto dogodilo da je Braun bio bijelac, Vilson je odgovorio: "Da, nema sumnje u to".

On je Brauna opisao kao "snažnog čovjeka", upoređujući ga sa profesionalnim rvačem Halk Hoganom i dodao: "On je krenuo na mene i htio je da me ubije."

Vilson je rekao kako se bojao da će mu Braun uzeti službeni pištolj, dodajući da je djelovao u samoodbrani. "Sam sebe sam upitao - mogu li ja da ubijem ovog tipa? Je li to u skladu sa zakonom? Odgovor koji sam dao sam sebi je bio - Moram to da uradim", naveo je policajac. 

On je izjavio kako se on i njegova novopečena supruga nadaju da će se uskoro vratiti svom starom životu. 

"Mi samo želimo da živimo normalnim životom. To je sve", rekao je Vilson.

Ubistvo Majkla Brauna je izazvalo proteste širom SAD, pošto je porota odlučila da protiv Vilsona neće biti podignuta optužnica zbog ovog događaja.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније