Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 12. 2014. 09:54 >> 09:50

STIGLA STRUJA

U Detroitu stabilno

Detroit je u utorak ostao bez struje, zbog čega je centar grada bio evakuisan. Situacija se stabilizovala, grad normalno funkcioniše.

 

 

Gradski zvaničnici Detroita saopštili su, nakon ovog incidenta, da im je potrebno oko 200 miliona dolara i oko četiri godine kako bi modernizovali sada već zastarjeli sistem električne mreže i spriječili da se desi nešto slično kao juče.

Podsjetimo, nestanak struje primorao je nadležne da evakuišu centar grada, mnogi ljudi su bili zaglavljeni u liftovima, bolnice su bile u mraku, kao i ostale javne zgrade. 

Nestanak struje je još jedan podsjetnik koliko još posla imamo da uradimo u obnovi grada, rekao je nakon toga gradonačelnik Majk Dagan, prenosi Detroit njuz. 

Problem je nastao zato što je električna mreža zastarjela, i nije modernizovana decenijama. Kako navode nadležni, problem je počeo da se rješava u julu, ali ja za cio proces potrebno oko četiri godine. Kažu i da je grad došao u ovu poziciju zbog finansijskih problema koje je imao tokom prethodnih godina.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније