Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 01. 2015. 21:28 >> 21:27

ZBOG DROGE

Indonezija pogubila nekoliko stranaca

Indonezija je danas pogubila šest osoba osuđenih zbog posjedovanja droge, uključujući petoro stranaca, saopštio je portparol saveznog tužioca.

Smrtnu presudu je izvršio streljački vod, prenijela je agencija AFP. Među strancima su državljani Brazila, Holandije, Vijetnama, Malavija i Nigerije.

Oni su pogubljeni uprkos apelima i molbama međunarodne javnosti i zvaničnika. 

Predsjednik Indonezije Džoko Vidodo je odbacio u decembru 2014. sve molbe, uprkos tome što su ih uputili EU, brazilska vlada i Amnesti internešenel. 

Lična molba predsjednice Brazila Dilme Rusef da vlasti Indonezije poštede njenog sugrađanina, bivšeg pilota Marka Moreiru, kao i apel holandske vlade za njenog državljanina Anga Kijema Soeija, "neće promijeniti niti odložiti izvršenje smrtne kazne", rekao je portparol Tužilaštva Toni Spontana. 

Pet stranaca i jedna Indonežanka su osuđeni na smrt po više tačaka optužnice za krivična djela počinjena od 2000. do 2011.

"Ono što činimo je usmjereno na zaštitu naše nacije od opasnosti droge. Nema izgovora za dilere droge, i nadam se da će ovo imati zastrašujući efekat", rekao je državni tužilac Muhamad Prasetjo u četvrtak novinarima. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније