Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 03. 2015. 11:22 >> 11:17

BIVŠI PRIPADNIK ID

"Vidio sam kako Džon ubija Gotoa"

Bivši pripadnik Islamske države tvrdi da je video kako Muhamed Emvazi, poznatiji kao Džihadi Džon ubija japanskog zarobljenika Kendžija Gotoa.

 

 

 

Nekadašnji džihadista, koji se predstavio pseudonimom “Saleh“ naveo je da je Emvazi angažovan kao glavni egzekutor krila ID koji je zadužen za medijsko predstavljanje.

“Bio sam veoma blizu kada je on ubio Japanca. Poslije ubistva, nekoliko džihadista je prenijelo Gotoovo tijelo u automobil. Džon je otišao drugim putem. On je bio “big bos“ svih akcija snimanja. Svi su ga poštovali, svi su slijedili njegove zapovijesti“, rekao je Saleh. 

Bivši džihadista je nedavno dezertirao iz ID, gdje je imao ulogu prevodioca stranim zarobljenicima, koje je trebalo da ubijedi da im se ništa loše neće dogoditi. 

“Ne znam zašto su ga ostali toliko poštovali. Možda zato što je koristio nož. Niko od stranaca u Islamskoj državi nije prihvatao ulogu egzekutora. Samo Džon“, dodao je Saleh. 

On je istakao i da su džihadisti imali veliki broj proba pogubljenja, zbog čega su zarobljenici na svim snimcima, koji su objavljeni, mirni i ne pružaju nikakav otpor. 

“Džon im je govorio da se ne boje, da neće nikoga ubiti, već da želi da pošalje poruku vladama njihovih država da prestanu sa napadima na Siriju. Govorio im je da nema nikakvih problema sa njima i da su oni gosti Islamske države“, poručio je Saleh iz Turske, gdje se nalazi po napuštanju Islamske države. 

Identitet serijskog ubice i trenutno najtraženijeg teroriste na svijetu je nedavno objavljen, a potom su sa raznih strana stizale informacije o tome kako je Emvazi stigao u redove Islamske države, kao i detalji iz njegovog ranijeg života.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније