Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 07. 2015. 17:40 >> 17:50

NAPUSTIO ID ?

Pobjegao "Džihadi Džon"

Džihadista Islamske države "Džihadi Džon", poznat po svirepom ubijanju zarobljenika, navodno je napustio tu terorističku organizaciju i nalazi se u bjekstvu, piše "Dejli mejl".

Vjeruje se da je Mohamed Envezi, poznatiji kao "Džihadi Džon" napustio ID, jer je strahovao da će ga ubiti vođe te terorističke organizacije.

Džihadista, porijeklom iz Britanije, nije se pojavljivao u propagandnim video snimcima Islamske države šest mjeseci, a moguće je i da se pridružio nekoj drugoj terorističkoj organizaciji.

Džihadi Džon se posljednji put pojavio na video snimku na kojem je prikazano ubistvo japanskog novinara Kendžija Gote. Pitanja o tome gde se Emvazi nalazi nastala su kada je on "iznenada nestao" krajem januara. 

Kako se navodi, postoji mogućnost da je Emvazi napustio ID nakon što je u medijima otkriven njegov identitet, a postoje sumnje i da vođe terorista smatraju da im on više nije potreban. 

Kako je nedavno objavljeno, Mohamed Emvazi je iz Sirije otišao u Libiju, a tamo je boravio u kampu u blizini Susa zajedno sa Sefedinom Rezguiem, koji je na plaži u Tunisu ubio 38 ljudi.

(B92)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније