Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 04. 2015. 09:26 >> 09:19

POSJETIO MARLIJEV MUZEJ

Obama na Jamajci

Predsjednik SAD Barak Obama stigao je na Jamajku, što je prva pojseta jednog američkog predsjednika toj zemlji od 1982.

Posljednji američki predsednik koji je posjetio Jamajku bio je Ronald Regan. Obama će se sastati sa premijerkom Jamajke Poršom Simson Miler (Portia Simpson-Miller).

Njena vlada sprovodi stroge mjere štednje zbog budžetske krize i kako bi zadovoljila zahtjeve Međunarodnog monetarnog fonda.

Na Jamajku je sa Obamom stigao i američki sekretar za energetiku Ernest Moniz.

Za danas su predviđeni sastanci američkih zvaničnika sa 15 članova karipske grupacije KARIKOM, kojima će delagacija SAD predložiti povoljniju cijenu nafte, od one koju sada nabavlja iz Venecuele.

Ubrzo pošto je stigao na Jamajku, Obama je posjetio muzej rege-muzičara Boba Marlija.

Američki predsjednik večeras ide za Panamu, na Američki samit, gdje se očekuje njegov susret sa kubanskim predsjednikom Raulom Kastrom.

Taj sastanak je posebo važan, pošto je u decembru prošle godine saopšteno da će SAD i Kuba posle 50 godina ponovo uspostaviti diplomatske odnose.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније