Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 04. 2015. 20:04 >> 20:00

HIROŠIMA

Avion skliznuo sa piste, 20 povrijeđenih

Avion "erbas A320" južnokorejske kompanije "Azijana erlajns" skliznuo je sa piste poslije slijetanja na aerodromu Hirošima, na zapadu Japana, a oko 20 putnika zadobilo je lakše povrede.

 

Japanski javni servis NHK prenio je da je aerodrom u Hirošimi zatvoren. U izvještaju se navodi da je avion "erbas 320" sa 74 putnika i sedam članova posade letio iz Seula, u Južnoj Koreji. Sve osobe su evakuisane i niko nije teže povrijeđen.

"Utvrdili smo da su 23 putnika povrijeđena, ali niko nije poginuo. Prema dosadašnjim saznanjima, nijedna od povreda nije ozbiljna", rekao je predstavnik lokalne vatrogasne službe.

Svi putnici i osam članova posade napustili su poslije incidenta avion kroz izlaze za vanredne situacije.

Uzrok incidenta za sada nije poznat. Mediji prenose da je aerodrom obavijestio zvaničnike vatrogasne službe da je jedan dio aviona dodirnuo pistu tokom slijetanja, zbog čega su nastale varnice.

Avion ove kompanije srušio se prije dvije godine na aerodrom u San Francisku. Tada su u "boingu 777" poginula tri tinejdžera, a povrijeđeno je skoro 200 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније