Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 04. 2013. 11:45 >> 11:45
3

IPAK PRUŽITI RUKU PRIJATELJSTVA

Bridlav: Rusija glavni uzrok zabrinutosti

SAD i NATO bi trebali da pružaju veću podršku saveznicima koji se nalaze u ruskoj zoni uticaja, izjavio je budući komadant NATO snaga u Evropi, general Filip Bridlav.

„Rusija će do 2020. ostati prvi razlog za zabrinutost, zbog svojeg geografskog položaja, prirodnih resursa, vojnih snaga i želje za regionalnim utjecajem iako se suočava sa sistemskim greškama“, rekao je Bridlav Senatu SAD.

 On je dodao da je , ipak, nužno da se Rusiji pruži ruka prijateljstva, uprkos različitim stavovima u vezi Siriji i protivraketnog štita u Evropi.

„Smatram da bi saradnja sa Rusima na protivraketnoj odbrani poboljšalo sigurnost i NATO-a i Rusije“, rekao je general.

U nedjelju i ponedjeljak će Moskvu posjetiti savjetnik za nacionalnu sigurnost Predsjednika Baraka Obame.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније