Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

26. 04. 2015. 16:39 >> 18:32
1

PUTIN TVRDI

SAD pomagale separatiste na S.Kavkazu

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji ove godine obilježava 15 godina na vlasti, rekao je u novom dokumentarnom filmu da Moskva ima dokaz da su SAD pomagale separatiste na Sjevernom Kavkazu 2000-ih godina.

U insertima, objavljenim pred današnje emitovanje dvočasovnog dokumentarca o Putinu na televizijskom kanalu Rusija 1, Putin je rekao da su ruske obavještajne agencije presrele telefonske razgovore separatista i američkih obavještajaca početkom 2000-ih, koji dokazuju da je Vašington pomagao separatistima.

Poslije katastrofalnog rata 1990-ih, Rusija se borila protiv islamskih pobunjenika u Čečeniji i susjednim regionima na Sjevernom Kavkazu.

Putin je za predsjednika Rusije izabran 26. marta 2000. Putin je rekao i da je 1999. kao premijer trpio velike pritiske grupe oligarha prije nego što je promovisan u nasljednika Borisa Jeljcina.

Putin se u filmu "Predsjednik" saglasio s autorom intervjua da je te godine zemljom faktički upravljala grupa oligarha.

"Neki od njih, kada sam bio predsjednik vlade i kada je (tadašnji predsjednik Rusije Boris) Jeljcin saopštio da ću se kandidovati za predsjednika, došli su kod mene u kabinet u Bijeli dom, sjeli preko puta i rekli: dakle, vi shvatate da ovdje nikada nećete biti predsjednik. Kažem: pa, vidjećemo", kazao je Putin, ne navodeći konkretno kako je uspio da zauzda oligarhe. 

"Na različite načine, različitim sredstvima", rekao je kratko lider Rusije. 

Putin je terorističke akte u Beslanu i pozorištu na Dubrovki nazvao najtežim trenucima rada na čelu države. 

"Ako pitate za tragične (događaje), to je najteže što je naš narod u cjelini morao da prođe", rekao je Putin govoreći o događajima iz 2004. u školi u Sjevernoj Osetiji kada je poginulo 335 osoba od kojih 186 đaka-talaca i u moskovskom pozorištu 2002. godine, kada je po zvaničnim podacima poginulo 130 talaca. 

Putin je rekao i da nije izgubio veze sa realnošću i da sasvim može da zamisli život bez dužnosti predsjednika Rusije. 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније