Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 05. 2015. 21:39 >> 21:32

KREMLJ TVRDI

U Ukrajini nema ruskih vojnika

Kremlj je danas ponovo ustvrdio da pripadnici ruske vojske ne učestvuju u sukobima u istočnoj Ukrajini, dan nakon što je Kijev objavio da je u tom regionu zarobio dvojicu ruskih vojnika.

Ukrajina i NATO optužuju Moskvu da pomaže proruske snage vojnicima i vojnom opremom, što je Kremlj u više navrata demantovao.

Na pitanje da prokomentariše zarobljavanje dvojice ruskih vojnika, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da " to ne mogu da potvrdim. To pitanje ne treba da postavljate nama".

"I vlada i Ministarstvo odbrane su više puta rekli da u regionu Donjecka nema ruskih vojnika", rekao je Peskov novinarima, prenosi Rojters.

Jedan od dvojice ruskih vojnika koji su zarobljeni u Ukrajini dok su se borili na strani proruskih snaga priznao je na video snimku koji je danas objavljen da je bio u sastavu obavještajne misije ruskih specijalnih snaga.

Zarobljeni vojnik, koji se predstavio kao poručnik iz grada Toljati u centralnoj Rusiji, ispričao je da je bio u grupi od 14 članova koja je bila na zadatku u blizini Luganska.

Autentičnost snimka nije potvrđena iz nezavisnih izvora, ali ako se utvrdi da je vojnik, koji je ranjen i govorio iz bolničkog kreveta, zaista bio pripadnik ruske vojske, to bi potvrdilo optužbe Kijeva da ruska armija učestvuje u sukobima u istočnoj Ukrajini.

Ukrajinska vojska je juče saopštila da su dvojica ruskih vojnika zarobljena tokom borbi sa pobunjenicima u Ščastji, kod Luganska, gde je jedan ukrajinski vojnik poginuo.

Vojnik na video snimku, koji se predstavio kao Aleksandar Aleksandrov, kazao je da je njegova grupa bila na "osmatračkom" zadatku blizu granice razgraničenja između zaraćenih strana.

"Otkriveni smo. Ja sam ranjem u nogu kada sam pokušao da pobjegnem. U grupi je bilo nas 14. Ovdje smo već četiri, pet dana", rekao je taj vojnik na snimku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније