Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 07. 2014. 10:51 >> 10:54
3

ODMAZDA?

Rusija razmatra selektivne napade na Ukrajinu

Rusija razmatra mogućnost selektivnih napada na Ukrajinu, kao odmazdu na granatiranja u nedjelju ruskog pograničnom grada Donjeck u Rostovskoj oblasti.

Ruski Komersant pozivajući se na izvor blizak Kremlju navodi da "Rusija tačno zna odakle je granatiranje stiglo" i precizirao da ne bi bilo masovnih akcija, već "preciznih napada" na položaje odakle su (Ukrajinci) pucali na Rusiju, prenosi danas Glas Rusije.

 

 

 

Potpredsjednik Komiteta za budžet Savjeta Federacije i predstavnik Rostovske oblasti Jevgenij Bušmin je istog mišljenja da su "precizna oružja" u stanju da zaustave napade sa ukrajinske strane. 

Glas Rusije podsjeća da se predgrađe pograničnog ruskog grada Donjeck, u Rostovskoj oblasti našlo, rano u nedjelju ujutro, na udaru ukrajinske vojske i milicije koja se bori za kontrolu graničnog prelaza Izvarjno.  

Granata je ispaljena iz Ukrajine i eksplodirala je u dvorištu u ulici Baltijskaja broj 47.

U eksploziji je poginuo Andrej Šuljatiev rođen 1967. stanovnik mjesta, dok je druga granata ranila, u obližnjoj kući, ćerku i majku, 82-godišnju baku koja je prebačena u bolnicu sa prelomima kostiju i potresom mozga. 

Rusko ministarstvo inostranih poslova pozvalo je juče ukrajinskog otpravnika poslova u Rusiji da bi uložilo oštar protest zbog granatiranja ruske teritorije sa ukrajinske strane granice. 

"Incident može da ima nepovratne posljedice", upozorilo je rusko ministarstvo u zvaničnom saopštenju u nedjelju i navodi da je provokacija "još jedan akt agresije od strane Ukrajine protiv suverene ruske teritorije i građana Ruske Federacije".

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније