Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92/Tanjug ]

02. 07. 2015. 14:18 >> 14:10
6

STOLTENBERG PORUČIO

"Grčka ostaje čvrst član NATO"-a

Grčka ostaje čvrst član NATO i nastaviće da poštuje svoje obaveze u Alijansi, izjavio je generalni sekretar Jens Stoltenberg.

"Grčka je čvrst i angažovan član naše alijanse. Siguran sam da će to i dalje biti", rekao je Stoltenberg na konferenciji za štampu u Bukureštu tokom posjete Rumuniji, prenio je Rojters.

Šef NATO je dodao da seGrčka više puta istakla, te da i dalje poštuju svoje obaveze koje nosi članstvo.

Pregovori grčke vlade sa kreditorima o rješavanju finansijske krize u zemlji su obustavljeni u očekivanju referenduma narednog vikenda.

Uslovi Evropske centralne banke (ECB) za hitnu gotovinsku pomoć Grčkoj od 100 milijardi dolara su i dalje nepromijenjeni, iako je Grčka zakasnila jedan dan sa plaćanjem duga MMF-u i njen program spasa je istekao.

Grčka traži treći paket spasa iz fonda pomoći eurozone, pošto na posljednjim pregovorima nije postignut sporazum o uslovima konačne otplate duga. Ministri eurozone odlučili su da odlože pregovore sa Grčkom dok se ne završi referendum.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније