Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92/Mina Biznis ]

06. 07. 2015. 08:23 >> 08:53

NEOČEKIVANO

Varufakis podnio ostavku

Grčki ministar finansija, Janis Varufakis, objavio je jutros na svom blogu da podnosi ostavku na tu funkciju.

Varufakis je odluku objavio na svom blogu i tviteru i ne postoji ništa što bi ukazivalo na to da nije autentična, navodi Gardijan. 

"Neposredno nakon objavljivanja referendumskih rezultata, postao sam svjestan preferencija nekih evropskih kolega. Partneri preferiraju moj izostanak sa sastanaka i sugerišu da bi takva ideja bila korisna za postizanje dogovora. Iz tog razloga napuštam Ministarstvo finansija", napisao je Varufakis na svom blogu, prenosi SEEbiz.

U potezu koji bi mogao da izazove dodatne probleme o ulozi drugih evropskih lidera na unutrašnju politiku u Grčkoj , Varufakis je rekao da je bio upoznat sa željama "nekih evropskih učesnika" da on ne učestvuje u nastavku pregovora s kreditorima.

Varufakis je nedavno počeo da se bavi politikom, uoči izbora na kojima je Siriza odnijela ubjedljivu pobjedu. Za samo tri sedmice političkog angažmana uspio je u atinskom izbornom okrugu da pridobije više od 135 hiljada glasova, najviše što je ijedan kandidat na tom mjestu prikupio u istoriji.

On je ekonomista s velikim, iako ne i sasvim uobičajenim iskustvom. Proglasio se libertarijanskim komunistom, a kao profesor, najprije na univerzitetu u Sidneju, gdje je živio od 1998. do 2000, a zatim i u Atini imao je vrlo živopisne metode predavanja.


 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније