Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

29. 07. 2015. 22:38 >> 23:43
1

MH17

Novi veto Rusije, ništa od tribunala

Rusija je stavila veto na rezoluciju Savjeta bezbjednosti kojom je trebalo da bude uspostavljen međunarodni tribunal o obaranje malezijskog aviona nad Ukrajinom.

Ovaj sud trebalo je da procesuira odgovorne za prošlogodišnje obaranje malezijskog aviona nad Ukrajinom.

Ministri spoljnih poslova Holane, Australije i Ukrajine su na sastanku povodom obaranja u kom je stradalo svih 298 ljudi u avionu na letu MH17, na relaciji Amsterdam - Kuala Lumpur. Ove tri zemlje, pored još Belgije i Malezije, učestvuju takođe i u istrazi ove nesreće. 

Ukrajina i Zapad sumnjiče Rusiju ili proruske pobunjenike u Ukrajini da su raketom zemlja-vazduh, 17. jula 2014, oborili malezijski avion u kome je 200 od 298 putnika imalo holandsko državljanstvo. Rusija oštro poriče bilo kakvu svoju odgovornost. 

Današnje glasanje je uslijedilo poslije lobiranja ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je rekao da uspostavljanje suda nema nikakvog smisla u trenutku dok još traje istraga o slučaju. 

Osnivanje tribunala tražili su Malezija, Holandija i Velika Britanija, koje su proslijedile rezoluciju u UN.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније