Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

31. 07. 2015. 23:23 >> 23:14

KRIZA S MIGRANTIMA

Kameron sazvao hitan sastanak zbog migranata

Britanski premijer Dejvid Kameron sazvao je za petak poslijepodne hitan sastanak posebnog vladinog odbora kako bi ispitao što je još moguće preduzeti da bi se izišlo na kraj sa sve intenzivnijim pokušajima migranata da preko tunela La Manš dospiju do Velike Britanije.

 

 

 

Kameron je pod rastućim pritiskom da odvrati migrante, od kojih mnogi dolaze iz Afrike i s Bliskog istoka, nakon ponovljenih prekida putničkog i teretnog prometa, što je dospjelo na udarne stranice britanske štampe.

Vlada je objavila da radi na podizanju nove sigurnosne ograde oko francuske luke Kale, koja je u središtu migrantske krize.

Zvaničnik UN-a u četvrtak je upozorio da Britanija reskira da na "ksenofoban" način odgovori na krizu s migrantima u francuskoj luci Kale, nakon što je britanski premijer Dejvid Kameron obećao da će deportovati još više migranata koji u tu zemlju uđu ilegalno.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније