Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

02. 08. 2015. 22:32 >> 22:22

SANKT PETERBURG

Ruska policija uhapsila gej aktiviste

Policija u Sankt Peterburgu zadržala je danas, na dan vazdušno desantnih snaga Rusije, nekolicinu gej aktivista koji su izvodili usamljene proteste u znak odbrane gej prava.

Lider gej aktivističkih grupa, Juri Gavrikov, uhapšen je po izlasku iz svog stana odakle se uputio ka muzeju Ermitaž s namjerom da održi solo protest u formi mrtve straže.

Policija ga je optužila za psovanje na ulici, što je on porekao. Gavirkov je zadržan u policiji, čekajući izvođenje na sud.

Veterani ruskih vazdušno-desantnih snaga, koji danas slave, sukobili su se sa drugim gej aktivistima koji su držali solo proteste u okolini Ermitaža, i pocijepali njihove postere. Policija je brzo sklonila aktiviste s njihovih "stražarskih" mjesta.

Padobranci su se, takođe, okupili u mnogim ruskim gradovima da obilježe svoj dan.

Rusija je kritikovana u svijetu za sužavanje prava gej populacije poslije usajanja zakona koji zabranjuje "propagiranje netradicionalnih seksualnih veza" usmjerenog ka maloljetnicima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније