Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

10. 05. 2016. 16:30 >> 16:26

KONKURS

Za najbolje zelene ideje po 10.000 dolara

Fond za aktivno građanstvo – fAKT, u partnerstvu s Fondom braće Rokfeler, objavio je konkurs za najbolje “zelene ideje“, sa ciljem da, kako su naveli, podstaknu pojedince, poljoprivredna gazdinstva, mala preduzeća i nevladine organizacije da razviju inovativne biznis ideje koje su zasnovane na principima održivog razvoja.

Rok za podnošenje prijedloga projekata je 31. maj, do 16 časova.

“Cilj je da se prepoznaju i podrže ideje s najvećim potencijalom da ostvare značajan uticaj u određenoj lokalnoj zajednici, u svim aspektima održivog razvoja, a koje zadovoljavaju naredne kriterijume: ideja/projekat je u ranoj fazi razvoja; nije ostvaren godišnji obrt veći od 10,000 eura; oslanja se prvenstveno na lokalne resurse, što uključuje i zapošljavanje lokalnog stanovništa i korišćenje tradicionalnih znanja i vještina; podržava revitalizaciju tradicionalne lokalne ekonomije i aktivnije povezivanje ljudi sa svojom zajednicom; postoji vizija ili akcioni plan zaštite i unapređenja životne sredine; postoji plan za ekonomsku održivost (ekonomski rast); urađena je procjena lokalnog tržišta i tražnje; takođe, nosilac ideje treba da pokaže da je svjestan konkurencije i da predstavi komparativne prednosti svoje ideje/projekta; radi se o inovativnom i jedinstvenom projektu/ideji, za koju nije obezbijeđena finansijska podrška od strane državnih organa, lokalnih vlasti, fondacija, privatnih donatora, ili međunarodnih razvojnih agencija”, pojašnjavaju iz fAKT-a.

Tri najbolje ocijenjene ideje će učestvovati na Regionalnom forumu “Filantropija za zelene ideje na Zapadnom Balkanu”, koji Fond braće Rokfeler (RBF) organizuje u Srbiji od 28. do 30. jula.

Na forumu će biti predstavljeno 15 “zelenih ideja” iz pet zemalja regiona, a tri najbolje rangirane će osvojiti po 10.000 dolara.

“Ukoliko na Regionalnom forumu nijedna od tri biznis ideje iz Crne Gore ne osvoji nagradu od 10.000 dolara najbolje rangirana će od fAKT-a dobiti finansijsku podršku u iznosu od 4,000 eura”, navodi se u saopštenju.

Više detalja na sajtu faktcg.org.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније